maanantai 5. maaliskuuta 2012

Precious

Tässä se on, matkamuistoni Tallinnasta. Kasvi on pieni sievä Paphiopedilum delenatii. Alunperin lajin juuret ovat Vietnamissa, mistä 1900-luvun alussa kuljetettiin muutama yksilö Euroopan puutarhoille. Näistä kasveista ainoastaan yksi selviytyi. Suurin osa myytävistä kasveista on tuosta yhdestä kasviyksilöstä lisättyjä jälkeläisiä, sillä myöhemmin lajin uskottiin kuolleen sukupuuttoon, kunnes  se löydettiin uudelleen 1990-luvulla. 

Kasvilla on kauniit n. 10 senttiset kirjavat lehdet, joiden keskeltä nousee kukkavana. Kukinnan jälkeen kasvi kasvattaa uuden lehtiruusukkeen seuraavaa kukintaa varten, sillä lehtiruusuke kasvattaa kukkavarren vain kerran. Kukinto on halkaisijaltaa 8cm ja tuoksuu miedosti. 

Nyt vain hieman mietityttää miten tarjota herkälle kasville hyvät olosuhteet. Varsinkin huoneilmankosteuden nostaminen talvikautena on haasteellista. Olisiko tässä nyt sopiva tekosyy ultraääni-ilmankostuttimen hankintaan... ;)

-

Here it is my souvenir from Tallinn. It is Paphiopedilum delenatii a rare small Vietnamese orchid which was long thought to be extinct since it was rediscovered in the 1990's. My little orchid is most likely a descendant of a plant which was brought to French garden in the early 20th century.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti