perjantai 13. huhtikuuta 2012

Mini Orchid



Bulbophyllum comberi


Kas tässä tämän viikon orkideasaalis, pienen pieni jakopala suloisesta bulbophyllum comberista, jonka sain Orkideayhdistyksen kuukausikokouksen yhteydessä. Normaalisti tätä Borneolta kotoisin olevaa orkideaa kasvatetaan lasikossa, mutta koska minulla ei sellaista vielä ole päätin kokeilla onnistuisiko kasvattaminen myös 2L karhutölkissä, jossa on hiukan vettä pohjalla ja vierellä huriseva ultraääni-ilmankostutin. Varsinaisena kasvualustana toimii pala korkkitammen kaarnaa ja tuppo pestyä sammalta takapihalta. Kokonaisuus pysyy koossa siiman avulla. 

Toivon kovasti että tämä pieni tulokas menestyisi ja kasvaisi rivakasti, sillä sen emokasvi oli mitä ihastuttavin. Kasvin kukinto on melko vaatimaton pienine punaisine kukkineen, mutta se minkä tämä kasvi menettää näyttävyydessä se voittaa sulokkuudessa.

-

This is my first orchid from bulbophyllum family the all so cute bulbophyllum comberi. Before I get my first vivarium I hope plant will survive in this old 2L Karhula glass jar on a piece of wood and bit of moss from our backyard. 
Wish me luck!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti