perjantai 17. helmikuuta 2012

My Sweet SugarVihdoin sain hankittua tämän ihanan väliamerikkalaisen Orkidea Oncidesa Sweet Sugarin, jota olen katsellut kaupoissa jo yli vuoden päivät. Nyt se sitten kotiutui puolivahingossa, kun tarkoitus oli tuoda kotiin minikasvihuone, mutta tämä tulikin sitten sen sijaan... ja toi kaverin mukanaan!


Onneksi ei ole kyse mistään ötökästä vaan alla olevasta punaisesta Cambria- hybridiorkideasta. Cambria lähti mukaan ihan silkasta ulkonäkösyystä. On se vain niin komea. Kukat ovat halkaisijaltaan yli 10cm! 


Myös tässä hybridissä on mieto parfyymimainen tuoksu, kuten aiemmin hankkimassani Cambriassa. Yllättävää on että ensimmäisen Cambriani kukat tuoksuvat edelleen, vaikka ne ovat jo kuivaneet ja lakastuneet. Niitä voisi ehkä hyödyntää tuoksupusseissa.


Orkideojen määrän kasvaessa olen ryhtynyt harkitsemaan orkideakaapin hankintaa. Orkideakaapin/terraarion voisi rakentaa esimerkiksi vanhaan akvaarioon, jollainen löytyykin jo. Uutta asumusta odotellessa kasvit joutuvat tyytymään ikkunalautaan ja amppeleihin.


-


My orchid hobby continues. 
I'm planning to set up a terrarium for my plants in the future.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti