lauantai 11. toukokuuta 2013

New York Botanical Garden - Parempi myöhään...


Monet kommervenkit ovat vaikuttaneet siihen että tammikuisen NewYorkin matkani NYBG:n 
(New York Botanical Garden) kuvat pompsahtavat blogipäivitykseeni vasta nyt.

 1. Kuvamateriaali on ollut tallessa harvoin käytössä olevan läppärin muistissa.
 2. Matka-ajankohtani ei ollut aivan täydellinen, sillä New Yorkin lapsiperheet tungeksivat kasvitieteellisen käytävillä katsomassa jouluista pienoisjunanäyttelyä, joka oli rakennettu kiemurtelemaan ympäri puutarhan istutussaleja. Näyttely oli toki hieno ja suosittelisin sitä tuttavaperheilleni, joilla on lapsia, mutta junat eivät olleet aivan mielenkiintoni keskiössä.:)
 3. Ko. hetkellä kuulin että suurin osa näyttelyn kukkivista orkideoista oli lainassa toisessa amerikkalaisessa puutarhakohteessa.
 4. Sain tietää että pari viikkoa lomani jälkeen NYBG:n tiloissa avattaisiin upea orkideanäyttely,      jota en ehtisi näkemään. 
Siis voi PLAAH...

Mutta tästä huonosta ajoituksestani huolimatta kohde oli ehdottomasti näkemisen SEKÄ päivityksen tekemisen arvoinen. ;) Ja kyllä esillä oli myös orkideoita.

Varsin mukava yllätys oli puutarhan kauppa, josta on saatavilla kaikenlaista kivaa viherharrastajille. Kirjoja, ruukkuja, kasveja ja pientä kivaa kotiinviemisiksi jne. Itse ilahduin kovasti, sillä löysin sieltä etsimäni Harold Koopowitzin kirjoittaman kirjan, Tropical Slipper Orchids.

Mitä siis opimme tästä? Kun lähdet tutustumaan esim. NYBG:n  

 • Tarkista huolella kohteen tapahtumakalenteri ja valitse vierailupäivä sen mukaan. Viikonloppuisin on usein enemmän kävijöitä. Puutarhan alueella saatetaan järjestää myös kasviaiheesta poikkeavia tapahtumia ja näyttelyitä. 
 • Jos mahdollista, lähetä sähköpostia kohteeseen etukäteen ja kysy mikäli tahdot nähdä jotain tiettyä, niin et pety paikan päällä. 
 • Ota selvää pääsymaksuista ja mitä ne pitävät sisällään.
 • Jos kohde on laaja tai siihen kuuluu useampia alueita/rakennuksia, tulosta kartta jo etukäteen.

-

When I visited New York Botanical Garden in January everything wasn't as I expected. The place was filled with New York families who had come to see the Season Train Show. I didn't see so much orchids as I had assumed but nevertheless the visit was worth it. The large old green house was beautiful and the high palm trees very impressive. A nice surprise was the garden shop where I found for example a book by Harold Koopowitz, Tropical Slipper Orchids, which I had been looking for.:)


Puutarhan laajan ulkopuiston alueella on esillä
myös paljon ulkoilmataidetta.

Suuri osa kukkivista orkideoita oli sijoitettu
yhteen suureen lasikkoon.

Cattleya bowrigriana


Phragmipedium Inti's Tears


Sademetsähuoneessa orkideat oli ripusteltu kauniisti puiden 
rungoille. Kukkiviakin oli joukossa, mutta vastavaloon 
niiden valokuvaaminen oli haasteellista.

Sademetsän eri kerroksia kuvaavassa huoneessa oli tasanne, jolle
saattoi kiivetä tarkastelemaan runsautta ylhäältä käsin....ja viimeisenä vielä kuva pienoismallijunaradasta ja pienois- New Yorkin rakennuksista.:D
4 kommenttia:

 1. On varmaan ollut manio matka :)Hieno miljöö ja kauniit kukat todella,t: Aulikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se! :) Lähtisin toistekin, mutta ehkäpä orkideanäyttelyn aikaan.;)

   Poista
 2. Hei! Ihana blogi sulla! Annoin blogillesi tunnustuksen :) Käy katsomassa täällä: http://snownyneps.blogspot.fi/2013/05/tunnustus-vastaus.html

  ps. näitkö tuolla puutarhassa lihansyöjäkasveja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Wune ja kiitos tunnustuksesta! :) Jatkan ketjua pikimmiten.
   ...ja oli NYBG:n puutarhalla myös lihansyöjäkasveja. Harmi että kamerani linssi etsi lähinnä orkideoita ja saniaisia, mutta lupaan laittaa kuvia mm. kannukasveista lähiaikoina tuleviin päivityksiini.;)

   Poista