sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Coelogyne Celebensis


At last my coelogyne celebensis started to flower last night.

Currlininlta, Saksasta ostamani (Lumikunigattaren sukulainen) coelogyne celebensis, on loppusyksyn aikana saanut minut kokemaan koko kukkaharrastajan tunnekirjon. ;)

Pian kasvin hankinnan jälkeen alkoi bulbien viereltä näkyä merkkejä kasvavista "kukkapiikeistä", joihin ajallaan toivoin ilmestyvän myös merkkejä niiden sisällä kehittyvistä nupuista ja niin kävikin. Yksi piikeistä/versoista kasvoi muita nopeammin ja äkkiä siihen olikin kehittynyt kaunis ja kookas nuppu (ensimmäinen kuva alla). Nuppu kasvoi ja kasvoi ja kuin taikaiskusta se yhtäkkiä kuivui ja tippui pois! Jännitykseni muuttui pettymykseksi ja nostin kasvin muiden kasvien taakse, lähemmäksi ikkunaa, hieman viileämpään paikkaan lepäämään. 

Kas, pian huomasin että myös toinen suuremmista kukkapiikeistä oli ryöpsähtänyt kasvuun. Ajattelin etten aio ryhtyä toivomaan ihmeitä, sillä todennäköisesti uudelle nupulle kävisi samoin kuin aikaisemmalle. En todennäköisesti pystyisi tarjoamaan sille sopivia olosuhteita. Enkä ole vielä löytänyt tämän kasvin hoitoon tarkempia neuvoja netistä ja kiireisen loppusyksyn vuoksi koin etten juuri nyt ehtisi tätä yksilöä alkaa varsinaisesti kukittamaankaan. Viileämmässä uskoin sen viihtyvän, mutta muutoin sen tulisi nyt vain yrittää selvitä hengissä hoidossani. 

Kiljahdin innosta kun eilen aamulla huomasin mitä ikkunalaudallani oli tapahtunut! :D Uusi nuppu oli avautunut ja kukka on mitä kaunein. Tässä. muutamia kuvia siitä. 


This first bud (see below) appeared in November. 

Soon after this photo was taken the bud dried out fast so I didn't see it flower. 
Fortunately I soon saw a new bud grow from one of the flower spikes. 
I had more luck with the second 
bud and finally it opened yesterday. I'm so happy! (^_^)
The first bud which dried out.


After I took these pictures yesterday, the flower has turned it's upper
petals straight back. Here they are still pointing at "45 degree angle".


4 kommenttia: