lauantai 28. heinäkuuta 2012

Aphids on My Orchid - Kirvoja!


Kirvojen kiusaama venuksenkenkä


Yäk! Löysin uudesta kukkivasta venuksenkengästäni tänään villakilpikirvoja. Kasvi on nätti ja rehevä, mutta joutuu nyt arestiin, sillä kirvat leviävät hanakasti vieruskasveihin. Onneksi venuksenkenkä ei ole ehtinyt olla vielä muiden kasvien joukossa. Huh!

Villakilpikirvat ovat pieniä, valkoisia, karvaisia ötököitä, joiden poikueet pesivät valkeissa villatupoissa kasvin lehtihangoissa ja tässä tapauksessa mm. kasvin kukassa/nupussa (Katso kuvat alla!). Kasvi tuntuu kirvojen jäljiltä tahmealta. Onneksi puutarha- ja kukkakaupoista löytyy muutamaa erilaista torjunta-ainetta villakilpikirvoja vastaan ja niistä ehkä tunnetuin on Provado, jota kokeilin tänään kasviini.

Poistin ensiksi näkyvät kirvat, laitoin orkidean läpinäkyvään muovipussiin ja suihkutin sen jälkeen kasvin kauttaaltaan kosteaksi torjunta-aineella (myös lehtien nurjat puolet). Toistan käsittelyn vielä viikon päästä ja jatkan kasvin tarkkailua kunnes kirvat ovat varmasti kadonneet.

-

I found some aphids from my lady slipper. So I decided to spray some Provado -pesticide to get rid of them. I hope it works. 
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti