maanantai 30. tammikuuta 2012

Scent of an Orchid

Viimeisin orkideahankintani on monen orkidealajin risteymä, eli hybridi (cambria). Hämmästyksekseni tämä yksilö kauniin kukintonsa lisäksi myös tuoksuu miellyttävältä. Tuoksu muistuttaa hyvin paljon hyasinttia, mutta on hieman vienompi. 
Tuoksun havaitsee päivällä ja iltaa kohden se häviää.

Cambrian löysin lauantaina Plantagenin puutarhakoulun yhteydessä, jossa aiheena olivat orkideat. Luennoimaan paikalle oli saapunut Suomen Orkideayhdistyksestä varapuheenjohtaja, Juha Lindahl, joka kertoi tietoa ja niksejä orkideoiden hoidosta. Mielenkiintoinen seikka oli mm. kanelijauheen käyttäminen lehtien leikkuun yhteydessä desifiointiaineen tavoin. Jolloin se ehkäisee kasvisairausten tarttumisen lehtien "haavoista" ja siten nopeuttaa paranemista. 

Tämän komean ja rehevän puikkokämmekän löysin yllätyksekseni paikallisesta marketista. Kasvi on hulppeat 65cm korkea ja etsiikin luonani vielä sopivaa paikkaa, sillä amppeliin se on liian korkea. Kukat ovat samantapaiset kuin phaleonopsiksessa, mutta hieman sirommat.

-

My newest orchids. The Cambria hybrid in the first picture has similar scent as a hyacinth. It was a true find as well as the dendrobium nobilee in the third picture which is almost 65cm tall and has abundant number of flowers and leaves.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti